loading...

Despre Trufe

Trufele sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Grecii si romanii le considerau o combinatie de apa, flacari si fulgere. Trufele sunt ciuperci care se dezvolta in sol in simbioza cu radacinile copacilor. Ele sunt greu de obtinut, insa exista caini care cu antrenament special adulmeca  mirosul acestor ciuperci subterane. Bulgaria este una dintre tarile in care puteti gasi trufe de inalta calitate. Trufele sunt extrem de valoroase si de aceea sunt folosite in medicina, farmacie, cosmetica si gastronomie. Ele sunt imbogatite cu vitamine cum ar fi B12, 86 si 82, de asemenea proteine, sulf, fosfor, celuloza si alte elemente importante. Trufele sunt folosite in scopuri medicale, deoarece atunci cand sunt consumate conduc la:

* scaderea colesterolului;

* imbunatatirea functiilor tesuturilor nervoase si musculare;

* stimularea fluxului de sange;

* imbunatatirea  vederii;

* regenerarea pielii, unghiilor si a parului;

* are o buna influenta asupra inimii;

* eliberarea corpului de toxine;

* lupta impotriva diabetului;

 * asigurarea de aminoacizi;

 * combaterea anemiei cu deficit de fier;

Si mai ales contin substante care imbunatatesc cresterea, metabolismul si functia sexuala. Ultimul explica faima lor ca un afrodiziac. Trufele produc, de asemenea, Anandamida - compus, care este responsabil pentru producerea unei substante in creierul uman, care imbunatateste starea de spirit. Sintetizeaza fericirea "molecula de fericire" a Anandamidei, datorita rolului pe care il joaca in mecanismele de dispozitie, pete, memorie, durere, depresie si sistem reproducator. Mai presus de toate, trufele poseda capacitatea unica, folosind aroma lor speciala, de a transforma multe mese in capodopere culinare. Trufele sunt folosite in prepararea  multor feluri de mancare, paste si pasca aromata, maioneza si uleiuri, care sunt extrem de imbogatite cu vitamine si minerale. Gustul si aroma trufelor sunt rafinate, de aceea pot fi servite crude sau rase pe risotto, pizza, spaghete, oua, salate etc.